Companiile chineze îşi echipează muncitorii cu căşti ce citesc undele cerebrale. Care este scopul
Conform Oditty Central, ce citează South China Morning Post, angajatorii monitorizează undele cerebrale ale angajaţilor la o scală uriaşă, în China. Senzorii ascunşi în căştile pentru muncă monitorizează constant şi colectează date despre activitatea cerebrală a angajatului. Acestea sunt apoi trimise într-un computer unde inteligenţa artificială observă dacă există praguri emoţionale precum depresia, anxietatea sau furia.
O firmă de generare a electricităţii din Hangzhou este printre multele companii ce se bazează pe monitorizarea undelor cerebrale ale angajaţilor. Iar acest lucru pare să dea rezultate, cei 40.000 de angajaţi ai companiei reuşesc să alimenteze toate locuinţele şi companiile din provincia Hangzhou.
”Nu există niciun dubiu privind efectele,” a declarat Cheng Jingzhou, persoana ce se ocupă de monitorizarea programului. Conform acestuia, profitul companiei s-a mărit cu 315 milioane de dolari de la implementrea programului din 2014.
Conform lui Jin Jia, profesor din cadrul Universităţii Ningbo susţine că programul detectează atunci când angajatul este extrem de emotiv. ”Atunci când sistemul emite un avertisment, managerul îi cere angajatului să-şi ia o zi liberă sau îl alocă alte poziţii mai puţin solicitante,” a declarat Jin Jia.
De asemenea, compania Deayea din Shanghai a afirmat că a amplasat senzorii în cascheta vatmanilor de tren. Aceştia măsoară oboseala sau lispa de atenţie cu o acurateţe de 90%.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: