Pentru bărbaţi, mărimea penisului chiar contează. Cum se măsoară corect?
Bărbaţii de pretutindeni îşi pun întrebarea dacă penisul lor este mai mic decât majoritatea sau dacă sunt capabili să satisfacă partenerul. Cercetătorii au descoperit că de cele mai multe ori, bărbaţii subestimează măsura organului lor genital. În multe culturi mărimea penisului este asociată cu masculinitatea, virilitatea, fertilitatea, puterea şi curajul. De-a lungul timpului, reprezentanţii sexului tare au apelat la diverse metode extreme şi controversate pentru a-şi mări penisul. De la atârnarea unor greutăţi, începând cu o vârstă fragedă, până la venin de şarpe.
Citeşte şi Factorii care îţi afectează penisul
Mărimea organului genital masculin este determinată în întregime de factorii pe care bărbaţii nu îi pot controla, subliniază medicii. Anxietatea provocată de subiect are, în schimb, dimensiuni impresionante şi afectează stima de sine a reprezentanţilor sexului tare.
Bărbaţii se îngrijorează în privinţa mărimii penisului mai ales în situaţiile în care e nevoie să apară goi în vestiare, duşuri, alături de ceilaţi bărbaţi, când implicit vine vorba despre mărime şi comparaţii. Bărbaţii supraponderali sunt mai susceptibili să aibă o stimă de sine scăzută, o satisfacţie mai mică legată de propriul corp şi o mai mare apetenţă pentru utilizare internetului în scop de socializare.
Cum se măsoară corect penisul?
Lungimea normală a penisului, atunci când nu se află în erecţie, este de 9,16 centimetri, iar circumferinţa de 9,31 centimetri. Un penis erect are, în mod normal, o lungime de 13,12 centimetri şi o circumferinţa de 11,66 centimetri, potrivit noului studiu realizat de un grup de cercetători britanici.
Procedura de măsurare standard este următoarea: măsurătorile se fac de la osul pubian la vârful penisului, pe partea din faţă a acestuia. Eventuala grăsime care acoperă osul trebuie împinsă cât mai mult în timpul măsurătorilor. Dimensiunile circumferinţei sunt luate la baza penisului, sau pe mijlocul acestuia. Fiecare penis este unic, iar băieţii se dezvoltă diferit. La pubertate, între 11 -18 ani, organele genitale masculine (penisul şi testiculele) cresc mai repede, cu toate că penisul se dezvoltă până la vârsta de 21 de ani.