Iată cele 10 condimente indispensabile pe care să le aveţi în casă şi să le completaţi cu regularitate. Acestea au cel puţin un lucru în comun: toate sunt benefice pentru digestie. Cumpăraţi-le întregi şi daţi-le pe o răzătoare fină chiar înainte de utilizare.
Anasonul: în caz de afecţiuni respiratorii şi ca afrodiziac.
Anasonul stelat: în caz de dureri articulare şi pentru a uşura afecţiunile specifice sezonului rece.
Scorţişoara: detoxificantă, se foloseşte în caz de diaree, de afecţiuni ORL şi hibernare.
Cardamomul: ca tonic în caz de afecţiuni respiratorii şi urinare.
Coriandrul: tonific, analgezic, antiinfecţios, anxiolitic şi somnifer.
Turmericul: benefic pentru vezica biliară, antiinflamator, analgezic, antibacterian şi stimulent.
Ghimbirul: previune afecţiunile digestive, este totodată antiemetic, antiinflamator şi stimulent.
Cuişoarele: antiinfecţios puternic, stimulent, sedativ şi analgezic.
Nucşoara: calmantă, antiseptică, analgezică, tonică, afrodiziacă, antidiareică.
Piperul negru: în caz de afecţiuni respiratorii, stimulent, analgezic, afrodiziac, detoxifiant.