Home » D:News » NASA a observat foarte târziu un asteroid care a trecut extrem de aproape de Terra şi care ar fi putut provoca un dezastru

NASA a observat foarte târziu un asteroid care a trecut extrem de aproape de Terra şi care ar fi putut provoca un dezastru

NASA a observat foarte târziu un asteroid care a trecut extrem de aproape de Terra şi care ar fi putut provoca un dezastru
Publicat: 18.04.2018
În timp ce lumea era ocupată sâmbătă cu alte lucruri, am fost extrem de aproape de un dezastru major, când un asteroid de dimensiunea unui supermarket a trecut foarte aproape de Pământ.

La doar 21 de ore după observarea iniţială, asteroidul 2018 GE3 a venit foarte aproape. Călătorind cu o viteză de 106.000 de kilometri pe oră, corpul ceresc s-a aflat la o distanţă de Pământ de doar jumătate între Lună şi Terra (mai puţin de 200.000 de kilometri), scrie Science Alert.

De obicei, asteroizii care trec atât de aproape de Terra sunt mici, de dimensiuni de câţiva metri, dar acesta are un diametru între 47 şi 100 de metri, adică de aproximativ 3,6 ori mai mare decât cel care a distrus 2.000 de kilometri pătraţi de pădure în Siberia în anul 1908 (evenimentul Tunguska). Acest asteroid ar fi produs o energie de 185 de ori mai mare decât bomba atomică de la Hiroshima.

„Dacă 2018 GE3 ar fi lovit Pământul, ar fi cauzat distrugeri regionale şi s-ar fi putut dezintegra în mai multe părţi la intrarea în atmosferă”, au relatat cei de la SpaceWeather.com.

Motivul pentru care a fost detectat atât de târziu, la nicio zi după ce a trecut pe lângă planeta noastră, constă în faptul că la scară astronomică acestea sunt corpuri mici, întunecate, care călătoresc la viteze extrem de mari; ceea ce înseamnă că un telescop trebuie să fie orientat în cea mai potrivită direcţie la cel mai potrivit moment pentru a detecta asteroidul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Există şanse ca un asteroid să lovească Pământul în 2135, însă NASA are deja un plan

”Oumuamua”, asteroidul hoinar şi unic din Sistemul Solar a cărui formă i-a surprins pe astronomi

Imaginile recente cu uriaşul asteroid care s-a apropiat de Pământ îi îngrijorează pe specialişti

NASA oferă noi detalii despre planul care va duce oamenii mai departe de Terra decât au fost vreodată!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase