Cojile de ceapă, sfecla murată, frunzele de spanac şi vinul roşu sunt doar câteva dintre soluţiile naturale de colorare a ouălor de Paşte
Ouăle roşii sunt nelipsite din meniul de Paşte, iar bucătarii spun că aceste pot fi colorate şi prin metode naturale, nu doar cu ajutorul vopselei, informează Gândul
● Cojiile de ceapă roşie asigură ouălor nuanţa roşie. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi la fiert ouăle împreună cu frunzele de ceapă. Pentru a obţine o nuanţă cât mai intensă este recomandat să puneţi cât mai multe frunze. Ouăle se lasă la fiert mai bine de jumătate de oră. Pentru a evita spargerea cojii, lăsaţi-le să fiarbă la foc mic.
● Sfecla murată va asigura ouălor nuanţa de roz. Puneţi ouăle la fiert împreună cu câteva felii de sfeclă murată.
● Cojile de ceapă galbenă vor asigura ouălor culoarea galbenă.
● Bicarbonatul de sodiu şi frunzele de spanac asigură ouălor nuanţa de verde.
● Vinul roşu este foarte eficient în obţinerea ouălor pentru Paşte de culoare violet închis.