Home » D:News » Afectează tot mai mulţi copii de la o vârstă fragedă, însă rareori părinţii acordă atenţie simptomelor

Afectează tot mai mulţi copii de la o vârstă fragedă, însă rareori părinţii acordă atenţie simptomelor

Afectează tot mai mulţi copii de la o vârstă fragedă, însă rareori părinţii acordă atenţie simptomelor
Publicat: 05.04.2018
Copiii cu vârste fragede, chiar şi de patru ani, pot suferi de depresie şi anxietate, relevă un studiu recent, citat de presa britanică.

Elevii din şcolile primare se confruntă cu dereglările de alimentaţie, auto-agresiunea, atacurile de panică şi chiar se gândesc la sinucidere, din cauza unor probleme de multe ori ascunse, scrie Daily Mail, care citează un studiu extrem de îngrijorător.

Profesorii avertizează că problemele psihice, agresiunea la şcoală şi agresiunea sexuală, precum sexting-ul, au devenit „realităţi cotidiene” pentru mulţi copii. Concret, unu din şapte cazuri medicale implică un copil de 4-7 ani şi 25% se referă la copii de 7-11 ani.

Studiul realizat de sindicatul învăţământului NASUWT din Marea Britanie sugerează că depresia apare la o vârstă fragedă. Într-unul din cazuri, un dascăl a descris cum un elev de opt ani şi a ameninţat că se va sinucide.

Alţii au avertizat că reţelele sociale agravează situaţia copiilor – de exemplu, elevi de 11-12 ani au fost surprinşi în timp ce făceau schimb de poze indecente. Chris McGovern, din cadrul Campaign for Real Education, a spus că micuţii sunt „dependenţi de tehnologie”.

Chris Keates, secretarul general al NASUWT, a spus că dascălii nu au experimentat niciodată un asemenea nivel de probleme în cazul copiilor.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase