Home » D:News » Veste extrem de proastă pentru omenire: un bărbat are o formă de gonoree care i-a îngrozit inclusiv pe medici

Veste extrem de proastă pentru omenire: un bărbat are o formă de gonoree care i-a îngrozit inclusiv pe medici

Publicat: 31.03.2018
Un bărbat din Marea Britanie are un caz de gonoree care este atât de rezistentă la tratament încât a îngrozit doctorii. Mai rău decât atât, cazul poate fi un început pentru o criză medicală.

Gonoreea este o infecţie cauzată de o bacterie pe care, în mod normal, antibioticele o pot elimina. Însă, după un timp, bacteria poate evolua pentru a rezista tratamentului. De asemenea, este şi cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală din lume, cu 78 de milioane de cazuri în fiecare an. 30% dintre infecţii sunt rezistente la cel puţin un antibiotic, scrie Futurism.

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

De aceea, oficialii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au emis o avertizare în 2017 cu privire la rezistenţa în creştere a gonoreei la antibiotice obişnuite.

Noul caz confirmă temerea specialiştilor. Deşi i s-a administrat o combinaţie de două antibiotice cunoscute pentru eliminarea infecţiei, aceasta a persistat. După ce cocktail-ul a eşuat, pacientul este acum tratat cu injecţii ale unui antibiotic şi mai puternic numit ertapenem şi va fi testat din nou luna viitoare.

Public Health England a scos la iveală că bărbatul a avut o parteneră în ţară, dar a putut fi infectat în timpul unei călătorii în Asia de sud-est. Autorităţile încearcă să afle cine erau toate partenerele bărbatului pentru a opri răspândirea bolii.

Cazul face parte dintr-un context mult mai larg, în care bacteriile devin din ce în ce mai rezistente la antibioticele ieftine şi uşor de procurat. În prezent, la nivel global, infecţiile omoară cel puţin 700.000 de oameni în fiecare an.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Gonoreea ar putea deveni rezistentă la toate antibioticele

Viitorul sună periculos: cercetătorii avertizează că gonoreea nu mai poate fi tratată

Avertisment OMS: O nouă superbacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte în întreaga lume

Un medicament pentru gonoree, retras de pe piaţă, a fost modificat pentru a trata bacterii rezistente la antibiotice. Ar putea salva peste 1,3 milioane de vieţi pe an

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase