Elon Musk şi-ar fi testat interfaţa creier-computer pe animale
Până în prezent, nu este cunoscut locul, modul sau dacă acestea au fost demarate, deoarece Neuralink refuză să comenteze aceste afirmaţii. Conform Mail Online, planurile companiei au fost publicate de către un angajat Neuralink. Spre deosebire de alte companii ale sale precum Tesla, SpaceX sau Hyperloop, Musk nu discută atât de des despre Neuralink.
Unele persoane suspectează că evită aceste discuţii din cauza testelor realizate pe animale care sunt necesare pentru ca dispozitivul să poată fi vândut. Tot cea ce ştim până în prezent despre această firmă provine de la declaraţiile publice şi câteva zvonuri spuse de unii angajaţi din interior.
În aprilie 2017, Neuralink a cerut permisiunea de a deţine şi utiliza animale de laborator, precum şoareci şi şobolani. De asemenea, se pare că Nueralink a primit permisiunea de a deţine animale în sediul din San Francisco. Nuralink lucrează la un dispozitiv prin intermediul căruia doreşte să conecteze creierul uman unui computer.
Compania doreşte să lanseze un produs care va ajuta persoanele ce suferă de leziuni cerebrale puternice produse în urma accidentelor vasculare cerebrale sau a cancerului.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: