Primăvara îşi reintră încet în drepturi, iar ţinutele lejere pot sta bine doar pe un corp bine sculptat, nu-i aşa? Dar ce trebuie să mâncăm pentru a arăta cât mai bine şi care este arsenalul pe care mizăm în lupta cu cel mai mare duşman estetic: celulita?
“Alimentaţia ne influenţează în mare măsură starea de sănătate. Dacă mâncăm sănătos, ajutăm organismul să lupte împotriva factorilor care îi disturbă buna funcţionare, cum ar fi stresul, dar şi numeroase alte afecţiuni”, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!
Iată care ar fi, în opinia specialistului, alimentele ce ne pot ajuta să obţinem silueta mult visată şi acele picioare tonifiate, lipsite de inestetica celulită!
În afară de factorul genetic, lipsa apei şi acumularea de toxine în organism rămân cauzele principale ale apariţiei celulitei. Acestea reduc elasticitatea pielii şi încetinesc circulaţia sangvină. În general, putem ajuta organismul să elimine toxinele printr-o bună hidratare. De aceea, nu uitaţi să consumaţi cantitatea de apă recomandată.
Ceaiul verde optimizează arderea prin accelerarea metabolismului şi inhibarea absorbţiei grăsimilor. De asemenea, ceaiul verde mai conţine şi un antioxidant potent, numit EGCG, care previne îmbătrânirea şi degradarea celulelor şi prelungeşte durata de viaţă a fibrelor de colagen.
Cereale integrale. Grâul, orzul, orezul şi ovăzul integral sunt o sursă excelentă de fibre şi carbohidraţi complecşi, care, spre deosebire de cerealele rafinate, au un indice glicemic mult mai mic şi creează o senzaţie durabilă de saţietate.
Uleiul de măsline. Toate femeile ştiu că regula de aur a unei siluete armonioase este consumul redus de grăsimi. Cu toate astea, există şi grăsimi benefice, mononesaturate, care se regăsesc în uleiul de măsline.
Citeşte continuarea pe
CSID.