Folosirea pedometrelor este benefică şi pe termen lung, conform unui nou studiu

14 03. 2018, 19:00

Experţii au comparat adulţii şi bătrânii care au luat parte la două programe de mers de 12 săptămâni cu cei care nu au primit pedometrul, arătând că primul grup efectua mai multă activitate fizică după 3-4 ani de la terminarea programului, scrie Science Daily.

Tess Harris, profesor la Primary Care Research de la University of London a condus două studii numite PACE-UP şi PACE-Lift, care aveau componente similare: pedometre; programe de mers de 12 săptămâni bazate pe tehnici de schimbare a comportamentului/modului de viaţă şi jurnale de activitate fizică. Materialul, sfaturile şi pedometrele au fost furnizate prin poştă sau prin consultări.

Studiul PACE-Up a recrutat 1023 de oameni sedentari cu vârstele cuprinse între 45 şi 75 de ani. S-a observat că aceştia încă făceau 600 de paşi în plus pe zi şi 24-28 de minute în plus pe săptămână de activitate fizică comparativ cu cei care au primit îngrijiri normale.

Studiul PACE-Lift a recrutat 298 de pacienţi cu vârstele curpinse între 60 şi 75 de ani. După patru ani, s-a observat că cei care au primit îngrijirile speciale făceau cu 400 de paşi în plus pe zi şi 33 de minute în plus pe săptămână de activitate fizică, comparativ cu cei care au primit îngrijiri obişnuite.

„Ştiam că pedometrele vor îmbunătăţi nivelul de activitate fizică în populaţii pe termen scurt, dar beneficiile pe termen lung pentru sănătate necesitau o creştere susţinută a nivelurilor de activitate fizică”, a precizat Harris.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce se întâmplă în creierul tău când nu mai faci exerciţii?

După analizarea a 130.000 de oameni din 17 ţări s-a tras o concluzie care ar trebui să-i pună pe mulţi pe gânduri: unul din 12 decese poate fi prevenit extrem de simplu

5 Beneficii suprinzătoare ale mersului pe jos

Dacă faceţi acest lucru timp de 20 de minute în fiecare zi v-ar putea salva viaţa