Care sunt cele mai bune surse de proteine în post
Deşi carnea şi produsele animale sunt surse importante de proteine, există şi o serie de vegetale care pot constitui o sursă de proteine de calitate pentru dieta ta, scrie CSID.
Avantajele proteinelor sunt numeroase, şi pe bună dreptate. Proteinele oferă o senzaţie de saţietate care se menţine mai mult timp, faţă de carbohidraţi şi de grăsimi. Proteinele sunt esenţiale şi pentru repararea şi construirea ţesutului muscular şi au un rol important în funcţionarea metabolismului.
Cantitatea zilnică recomandată este de 0,8 grame de proteine pe kilogram corp. Pentru majoritatea adulţilor cu o greutate medie, fie că sunt femei sau bărbaţi, asta înseamnă între 46 şi 56 grame de proteine zilnic. Prin comparaţie, un hamburger conţine 24 de grame de proteine şi în cele ce urmează îţi vom da exemple de surse excelente de proteine vegetale şi cantitatea în care se găsesc în acestea, pentru a transforma şi perioada de post în una cu un echilibru alimentar necesar unei vieţi sănătoase şi asta fără a consuma carne şi alte produse animale.
Iată o listă cu 10 alimente bogate în proteine, pe care le poţi folosi cu încredere în post:
Alune: o ceaşcă de alune conţine 41 grame de proteine
Seminţe de dovleac: o ceaşcă de seminţe de dovleac conţine 39 de grame de proteine
Ovăz: o ceaşcă de ovăz conţine 26 de grame de proteine
Tofu: jumătate de ceaşcă de tofu conţine 22 de grame de proteine
Fasole boabe roşie: o ceaşcă de fasole boabe roşie conţine 21 de grame de proteine
Fasole boabe albă: o ceaşcă de fasole boabe albă conţine 19 grame de proteine
Linte: o ceaşcă de linte conţine 18 grade de proteine
Burger vegetal: un burger vegetal conţine 11 grame de proteine
Quinoa: o ceaşcă de quinoa gătită conţine 8 grame de proteine
Lapte de soia: o ceaşcă de lapte de soia conţine 7 grame de proteine