Cum sa păstrezi pâinea proaspătă timp de 6 luni
În primul rând, nu trebuie să aşteptaţi ca pâinea să se întărească. Trebuie pusă la congelator la maximum 24 de are după ce aţi cumpărat-o. Dacă ajunge să devină tare, atunci o puteţi face crutoane, budincă de pâine sau pesmet, informează Gustarte.
Pâinea se pune la congelator feliată. Apoi, puneţi-o pe o hârtie pergament şi puneţi-o la îngheţat fără să o acoperiţi cu ceva. După aceea, transferaţi feliile într-o pungă eliminând cât mai mult aer posibil. Cel mai bine ar fi să o vidaţi. În acest fel, o puteţi păstra chiar şi 6 luni, dacă nu chiar mai mult.
Când vreţi să scoateţi pâinea, este suficient să o lăsaţi la temperatura camerei sau să o puneţi în prăjitor. Va avea textura pâinii proaspete în proporţie de 95%.