China a lansat staţia în 2011, ca proiect pilot pentru staţia spaţială din 2020. De atunci, Tiangong-1 a respectat aşteptările. Dar în martie 2016, China a pierdut contactul cu nava de 10,3 metri, scrie Live Science.
Staţia va cădea pe Pământ în jurul datei de 3 aprilie, conform unei predicţii făcute de Aerospace Corporation. Conform acestora, cel mai probabil staţia va arde din cauza frecării cu atmosfera. Când se va întâmpla acest lucru, oamenii pot vedea o lumină pe cer, asemănătoare unui meteorit. Resturile pot ateriza într-o zonă foarte vastă (imaginea de mai jos).
Credit: The Aerospace Corporation
Dungile galbene reprezintă cea mai mare posibilitate (foarte aproape de România), dunga verde reprezintă probabilităţile mici, iar în zona albastră, din care face parte şi ţara noastră, nu se găseşte sub niciun risc.
Nici chiar în zonele galbene, riscurile nu sunt foarte însemnate. Asta nu înseamnă că vestigiile navelor spaţiale nu se găsesc pe Terra. În ultimii 50 de ani, mai mult de 5.400 de tone de resturi au reintrat în atmosfera terestră.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Staţia Spaţială Chineză se va prăbuşi în câteva luni pe Pământ
Locurile în care staţia spaţială chineză s-ar putea prăbuşi. Două dintre ele se află în Europa
Prăbuşirea staţiei spaţiale chineze provoacă probleme pentru Beijing