Home » D:News » Chinezii au construit un avion hipersonic care poate parcurge distanţa Beijing – New York în doar câteva ore. Unii experţi avertizează: ”poate fi un bombardier greu hipersonic”

Chinezii au construit un avion hipersonic care poate parcurge distanţa Beijing – New York în doar câteva ore. Unii experţi avertizează: ”poate fi un bombardier greu hipersonic”

Chinezii au construit un avion hipersonic care poate parcurge distanţa Beijing – New York în doar câteva ore. Unii experţi avertizează: ”poate fi un bombardier greu hipersonic”
Publicat: 01.03.2018
China a testat recent un avion hipersonic denumit I Plane şi poate călători mii de kilometri într-un timp extrem de scurt. Proiectul vine în contextul superputerilor care încearcă să creeze tehnologii care să dea posibilitatea unei viteze şi uşurinţe de transport mai mari.

Proiectul a fost realizat de Academia de Ştiinţe din China şi poate atinge viteză maximă chiar şi Mach 7 sau 8.600 km/h, scrie Futurism.

Ar ajunge de la Beijing la New York (aproape 11.000 km) în doar câteva ore. Ca o comparaţie, pe această rută, un zbor al unei companii de linii aeriene durează cel puţin 14 ore.

Totuşi, încărcătura lui I Plane este mai mică decât a unui avion Boeing 737 care poate transporta 20 de tone sau 200 de pasageri. Ca o comparaţie, I Plane transportă o încărcătură maximă de 5 tone sau 20 de pasageri.

Un cercetător familiar cu proiectul, care a dorit să rămână anonim, a precizat că I Plane poate fi folosit şi ca bombardier, fiind „ceva ca un bombardier greu hipersonic”. Întâmplător (sau nu), chinezii au creat recent şi rachete hipersonice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

SUA vor să creeze un avion hipersonic – VIDEO

Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din COSMOS – VIDEO

Japonezii vor pedala 120 de km pentru a stabili un nou record cu avionul cu propulsie umană (VIDEO)

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în sudul Franţei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase