Ce plante poţi utiliza pentru detoxifierea ficatului
Ficatul şi rinichii sunt organe emonctorii, adică una dintre funcţiile lor este de a elimina deşeurile din organism. Anumite plante stimulează eliminarea renală: acestea sunt diuretice. Cele care permit detoxifierea ficatului sunt numite depurative.
Citeşte şi
Unele plante sunt în acelaşi timp diuretice şi depurative: este vorba în special de păpădie şi de mustaţa pisicii. O cură de detoxifiere, încluzând în acelaşi timp plante diuretice şi depurative, se va dovedi benefică la schimbările de anotimp.
Plantele diuretice
Rinichii filtrează sângele pentru a elimina excesulşde apă şi deşeurile, care sunt uneori toxice. Utilizarea plantelor diuretice permite sprijinirea acestui sistem de filtrare.
Ce plante se folosesc?
Mesteacanul, cozile de cireşe, pirul târâtor, feniculul, maghiranul, splinuţa, păpădia, socul, vulturica, ceaiul verde, mustaţa-pisicii.
Când se folosesc?
în caz de retenţie de apă, care se manifestă frecvent sub forma unui limfedem. Este vorba de o acumulare de lichid limfatic în ţesuturi, determinând umflarea unei părţi mai mult sau mai puţin importante din corp. Afectează cel mai adesea picioarele, uneori braţele.
în completarea unei cure de slăbire: plantele diuretice permit un drenaj care va ajuta la eliminarea apei şi a toxinelor.
în caz de probleme urinare: intensificarea activităţii rinichilor şi creşterea fluxului urinar sunt benefice în cat de jene urinare, infecţii ale căilor renale şi urinare şi calculi renali şi urinali.
pentru scăderea tensiunii arteriale.
Plante detoxifiante şi depurative
Ficatul filtrează şi elimină deşeurile, dar poate şi să neutralizeze toxinele şi agenţii cancerigeni. Cum deşeurile se evacuează la bilă, buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare garantează în acelaşi timp o digestive corectă şi o detoxifiere eficientă. Plantele care stimulează activitatea ficatului sunt bogate în compuşi amari.
CIteşte continuarea pe CSID: