Cât de dăunătoare poate fi abstinenţa pentru organism?

04 03. 2018, 01:06

Sexul ne prelungeşte viaţa. Realizarea unui act sexual de calitate înseamnă copulare de minim 10 minute, intensitate şi ritm crescut, finalizare, te ajută să nu mai ai gânduri negre. Nivelul de dopamină şi cel de serotonină se reechilibreaza, iar subiectul este fericit”, precizeză psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?

Cum acţionează abstinenţa asupra organismului?

În general, femeile sunt cele mai afectate de lipsa unei relaţii sexuale. În cazul abstinenţei pot apărea afecţiuni ale ovarelor şi ale colului uterin, De asemenea, în funcţie de vârstă, se poate instala menopauza timpurie. Din punct de vedere emoţional, femeile abstinente, în cazul în care nu îşi găsesc un echilibru artificial într-un hobby ce are implicaţii fizice, devin irascibile şi dominatoare. O discuţie purtată cu o femeie abstinentă este uneori asimilată cu un interviu. Nu toate femeile îşi dau seama că fac asta”, mai spune psihologul Radu Leca.

Cum pot femeile şi bărbaţii să depăşească această perioadă?

În opinia specialitului, abstinenţa poate avea la bază numeroase cauze. Iată doar câteva dintre acestea!

Dacă abstinenţa are sursă religioasă. Subiectul se împacă cu Divinitatea şi înţelege că sexul este natural sau acceptă în continuare temerile şi o perioadă mai lungă de timp se teme de sexualitate. Vor exista cititori care vor gândi aşa: ce are Divinitatea cu sexualitatea? Întrebarea este îndreptăţită. În funcţie de religia în care te naşti şi evoluezi, după botez, sexualitatea este considerată păcat sau nu. Subiecţii ce au temeri legate de manifestările sexuale vor fi întotdeauna sceptici faţă de ce e bine sau nu e bine să facă şi în mod special când şi cu cine să facă”, susţine specialistul.

Citeşte continuarea pe CSID