Şapte locuri din picturi faimoase pe care le poţi vizita şi în prezent

08 04. 2018, 09:18

History prezintă o listă cu şapte locuri regăsite în picturi ce există şi în prezent.

Terasa Cafenelei Noaptea ( Place du Forum)

Sursa: Wikimedia Commons

MESAJE DE PAŞTE 2018. Cele mai frumoase felicitări, urări şi sms-uri de Paşte pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, colegi sau cunoştinţe

Vincent van Gogh este unul dintre cei mai populari şi prolifici artişti din istorie, deşi nu a putut obţine faimă sau bani în decursul vieţii sale. Una dintre cele mai faimoase picturi ale sale este Terasa Cafenelei Noaptea, în care este ilustrată o cafenea şi cerul înstelat. Vizitatorii pot chiar şi în prezent să cineze aici, locul fiind redecorat într-un stil tematic inspirat de van Gogh. Pictura este considerată prima operă finisată în timpul şederiii artistului în Arles, Franţa. Tot în Arles în urma unei dispute cu Paul Gauguin, van Gogh şi-a retezat urechea. 

 American Gothic

Sursa: Wikimedia Commons

Pictura americană în care este prezentat un fermier şi fiica acestuia este cea mai parodiată lucrare de artă din istorie. American Gothic a fost realizată în 1930 de către pictorul Grant Wood. Casa albă din fundal a fost construită de Catherine şi Charles Dibble la începutul anului 1880 şi prezintă un stil gotic. 

După ce a studiat arta în Europa în 1920, artistul s-a reîntors acasă în Iowa şi a creat opera sub forma sărbătoririi culturii din vestul mijlociu al Statelor Unite ale Americii. În pictură au fost modele sora pictorului, Nan, şi dentistul Byron McKeeby ce au fost îmbrăcaţi în haine tipice pentru un oraş mic american… Wood a ales casa deoarece conţinea o combinaţie neobişnuită de ornamente. În prezent, locuinţa este încadrată pe lista locurilor istorice naţionale din SUA. 

Străduţa

Sursa: Wikimedia Commons

Mai puţin de 40 de picturi ale artistului olandez din secolul XVII, Johannnes Vermeer mai există în prezent. Una dintre acestea a fost realizată în 1658 şi este denumită ”Străduţa”. Locul real a fost identificat de cercetători în 2015. După analizarea registrelor taxelor din Delft, oraşul natal al lui Vermeer, specialiştii au descoperit că strada Vlamingstraat 40-42 este cea care a fost reprezentată în tablou. De asemenea, clădirea roşie ilustrată în pictură era deţinută de mătuşa lui Vermeer. 

Nuferii (seriile Monet)

Sursa: Wikimedia Commons

Faimosul pictor a realizat o serie de tablouri de la Tamisa din Londra, până la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Rouen, Franţa. Însă una dintre cele mai faimoase picturi este cea a nuferilor. Artistul impresionist Claude Monet a suprins nuferii în diferite lumini sau condiţii meteorologice, atunci când Monet s-a mutat în Franţa, în 1883, unde şi-a realizat propria grădină. Artistul a pictat această grădină pentru tot restul vieţii sale chiar dacă vederea lui a început să scadă. În prezent, casa şi grădina lui Monet din Giverny pot fi vizitate de public.

Car de transportat fânul

Sursa: Wikimedia Commons

Pictorul britanic John Constable a fost o figură importantă a secolului XIX care a realizat o serie de picturi cu diferite peisaje, inclusiv pictura Car de transportat fânul realizată în 1821. Lucrarea ce a fost votată într-un sondaj BBC ca fiind a doua cea mai populară din Marea Britanie  prezintă un fermier şi caii acestuia care trag un car de-a lungul unui rău. Pe partea stângă este o fermă  care există şi în prezent în Suffolk din Marea Britanie. 

Ferma denumită Casa lui Willy Lott a fost deţinută de fermierul cu acelaşi nume. Structura  acum întreţinută de National Trust din Marea Britanie  a fost construită în secolul XVI. 

Christina’s World

Sursa: Flick

Pictura realizată în 1948 de către Andrew Wyneth prezintă o femeie ce stă întinsă pe iarbă şi priveşte către o fermă din depărtare. Subiectul picturii este Anna Christina Olson, vecina lui Wyeth din South Cushing, Maine, ce suferea de o afecţiune neuromusculară, Wyeth a reuşit să capteze spiritul său puternic ce nu era limitat de dizabilitatea sa. 

Deşi pictura nu a fost un succes la început, directorul Muzeului de Artă Modernă, Alfred Barr, a cumpărat-o, iar pe parcursul anilor a devenit din ce în ce mai populară. Ferma există şi în prezent şi face parte din Farnsworth Art Museum. 

Bal la Moulin de la Galette

Sursa: Wikimedia Commons

Zona Montmartre din Paris reprezintă un rai al artiştilor, iar timp de secole, pictorii au capturat una dintre cele mai faimoase  structuri, Moulin de la Galette, o moară de vânt. Locul a fost utilizat pentru o perioadă lungă de timp pentru realizarea serbărilor, iar Pierre-Auguste Renoir a reuşit să întreaga viaţă din jurul morii de vânt în pictura Bal la Moulin de la Galette realizată în 1876. 

În prezent, vizitatorii pot lua masa la un restaurant amplasat sub moara de vânt. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Picturile preistorice, cheia suprevietuirii umane
 
Cele mai vechi picturi in ulei, descoperite in Afganistan
 
5.000 de picturi rupestre au fost descoperite în Mexic (GALERIE FOTO)
 
Uluitoarele picturi hiper-realistice ale lui Tom Martin (FOTO)