Home » D:News » Cum vor reacţiona pământenii dacă va fi descoperită viaţa extraterestră

Cum vor reacţiona pământenii dacă va fi descoperită viaţa extraterestră

Cum vor reacţiona pământenii dacă va fi descoperită viaţa extraterestră
Publicat: 24.02.2018
Cercetătorii susţin că descoperirea vieţii extraterestre ar putea fi primită cu braţele deschise de către umanitate. Deşi posibilitatea existenţei ''vieţii extraterestre'' a provocat mereu discuţii, până în prezent nu a fost analizat modul în care oamenii ar reacţiona dacă ar fi descoperite fiinţele extraterestre.

Pentru a examina reacţiile publicului, specialiştii au analizat 15 articole de presă care sugerau iniţial existanţa unor dovezi ale vieţii extraterestre, inclusiv cel publicat de NASA în 1996 privind descoperirea vieţii microbiene pe un meteorit marţian, cât şi estomparea luminii stelei Tabby care a fost pusă pe seama unei megastructuri extraterestre. 

De asemenea, au fost analizate şi răspunsurile a 500 de participanţi a unui anunţ ipotetic al vieţii microbiene extraterestre, informează The Guardian. Altor 500 de persoane le-au fost oferite fie articole reale ale ”descoperirii” din 1996 sau un articol privind producerea unei celule sintetice vii pe Pământ. 

Conform rezultatelor, persoanele au utilizat în mare parte un limbaj pozitiv şi au declarat că decoperirea vieţii extraterestre ar putea aduce mai multă satisfacţie decât riscuri umanităţii. De asemenea, participanţii au avut o părere mult mai pozitivă faţă de descoperirea microbilor de pe Marte decât despre realizarea unor ceulele sintetice în laborator. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase