Home » D:News » Acum ştim de ce propulsorul central al rachetei Falcon Heavy a companiei SpaceX nu a reuşit să aterizeze

Acum ştim de ce propulsorul central al rachetei Falcon Heavy a companiei SpaceX nu a reuşit să aterizeze

Acum ştim de ce propulsorul central al rachetei Falcon Heavy a companiei SpaceX nu a reuşit să aterizeze
Publicat: 17.02.2018
După mai bine de o săptămână de la lansarea istorică a Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă creată vreodată, SpaceX a analizat ce nu a mers, iar Elon Musk, CEO-ul companiei, a explicat de ce propulsorul principal al rachetei nu a aterizat aşa cum trebuia.

În timp ce propulsoarele secundare au aterizat perfect, în sincron, la Cape Canaveral (Statele Unite), cel principal, care trebuia să aterizeze pe nava-dronă din larg numită Of Course I Still Love You (Binenţeles că încă te mai iubesc), a ratat ţinta cu 100 de metri, scrie Science Alert.

Cei de la SpaceX au aflat că două dintre cele trei motoare ale propulsorului nu au pornit. Componenta rachetei s-a prăbuşit în Atlantic cu o viteză de 484 kilometri pe oră. Musk a explicat că problema a constat în cantitatea prea mică de combustibil de aprindere şi a menţionat că „rezolvarea este simplă”. Nu a intrat în detalii şi probabil nici nu trebuia, cea mai evidentă soluţie este mai mult combustibil.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Moment istoric! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a fost lansată cu succes

Eşecul ce a oferit omenirii una dintre cele mai UIMITOARE imagini din spaţiu

Un nou succes pentru SpaceX: o rachetă a companiei a rămas întreagă după ce a aterizat la viteze extrem de mari

SpaceX amână testarea celor 27 de motoare ale rachetei Falcon Heavy. Prima misiune a rachetei lui Elon Musk va fi de trimitere a unui automobil Tesla în spaţiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase