Când trebuie evitat consumului de sardine

23 02. 2018, 12:00
Sardinele reprezintă o excelentă sursă de antioxidanţi, cu puţine calorii, motiv pentru care sunt recomandate în regimurile de slăbire, dar care au căpătat un renume negativ deoarece sunt des găsite sub formă de conserve.
 
Varietatea acestor produse este mare. Întâlnim pe piaţă sardine cu ulei, cu sos de roşii etc.
 
„Recomand persoanelor supraponderale să evite consumul acestora şi să opteze doar pentru sardine în suc propriu, pe care să le consume la prânz alături de o salată. Sardina este un peşte gras, iar lipidele pe care le conţine sunt constituite în mod egal din acizi graşi saturaţi, mono-nesaturaţi şi poli-nesaturaţi (care conţin Omega-3)’’, mai spune medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.
 
Acizii graşi esenţiali contribuie la scăderea nivelului de colesterol şi  împiedică depunerea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge. De aceea, pacienţii cardiaci sau dislipidemici ar trebui să le introducă în alimentaţie ca adjuvant al tratamentului medicamentos. 
 
„Le sugerez femeilor aflate la menopauză să consume sardine, deoarece conţin calciu, fosfor, vitamina D şi sunt benefice oaselor. E important să ştim că o conservă de sardine conţine calciu cât două pahare de lapte.
 
Citeşte continuarea pe CSID