Adevărata faţă a ţigărilor electronice. Studiul care demontează tot ce se ştia până acum despre aceste dispozitive
Specialiştii arată că aburii produşi de ţigările electronice cauzează mutaţii la nivelul ADN-ului şi, în consecinţă, conduc la apariţia cancerului, scrie Gândul.
Citeşte şi Ce pericole ascund ţigările electronice
Cercetarea a fost realizată de experţii de la Universitatea din New York care au expus celule pulmonare şi ale vezicii urinare, atât de la om şi de la şoarece, la fumul de la ţigările electronice. Acesţia au vrut să vadă ce stricăciuni provoacă acest tip de fum.
Să recunoaştem, cu toţii ştim că orice tip de fumat face rău sănătăţii, însă descoperirea care arată apariţia mutaţiilor celulare în momentul în care organismul este expus la fumul ţigărilor electronice.
Acest studiu contrazice tot ceea ce se credea despre ţigările electronice, dispozitive care erau prezentate ca fiind „mai sănătoase” decât ţigările clasice.
„Bazându-ne pe aceste rezultate, noi demonstrăm că vaporii ţigărilor electronice sunt cancerigeni şi că fumătorii acestui tip de ţigări prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta cancer pulmonar sau al vezicii urinare şi boli de inimă decât nefumătorii”, se arată în textul cercetării.
Citeşte continuarea în Gândul!