INSECTE, fum lichid şi chiar soluţie de DEZGHEŢARE a drumurilor descoperite în cârnaţii din magazinele româneşti
Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC şi au găsit că:
La 88% din cârnaţii afumaţi analizaţi s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!
La 84% din cârnaţii analizaţi s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!
La 55% din cârnaţii analizaţi membrana folosită este artificială, adică realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită şi coloranţi.
40% din cârnaţii analizaţi au în compoziţie fosfaţi!
40% din cârnaţii analizaţi conţin apă din belşug! 37% din cârnaţii analizaţi conţin coloranţi obţinuţi din insecte (coşenile)!
La numai 37% din cârnaţii analizaţi apare menţionat procentul de carne din compoziţia acestora pe etichetă!
34% din cârnaţii analizaţi conţin extracte de condimente!
La 28% din cârnaţii analizaţi, aroma şi gustul au fost intensificate cu glutamat monosodic!
27% din cârnaţii analizaţi conţin proteină vegetală din soia!
Numai 8% din cârnaţii analizaţi nu conţin aditivi alimentari!
Cârnaţi de casă cu câte 8 substanţe chimice!
Cârnaţi ţărăneşti cu câte 7 substanţe chimice!
Cârnaţi de grătar cu câte 4 tipuri de conservanţi!
Cârnaţi cu soluţie de dezgheţare a drumurilor!
De asemenea, Asociaţia a realizat un top al celor mai buni cârnaţi din comerţ
Top 5 cârnaţi afumaţi:
Cârnaţi Chevos, produs fiert afumat (100 grame produs finit s-a obţinut prin prelucrarea a 109 grame carne de porc);
Cârnaţi cu boabe de muştar, produs afumat (96,57% carne porc) Angst;
Cârnaţi cabanos, produs fiert şi dublu afumat (72% carne de porc, 20% carne de vită) CIA Aboliv;
Cârnaţi de casă, produs fiert şi afumat (87,2% carne porc) Angst;
Cârnaţi cu şuncă, produs fiert şi afumat (80% pulpă de porc) Smithfield Prod.
Citeşte continuarea pe Business Magazin.