INSECTE, fum lichid şi chiar soluţie de DEZGHEŢARE a drumurilor descoperite în cârnaţii din magazinele româneşti

03 02. 2018, 13:00
Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC şi au găsit că:
 
La 88% din cârnaţii afumaţi analizaţi s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!
 
La 84% din cârnaţii analizaţi s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!
 
La 55% din cârnaţii analizaţi membrana folosită este artificială, adică realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită şi coloranţi.
 
40% din cârnaţii analizaţi au în compoziţie fosfaţi!
 
40% din cârnaţii analizaţi conţin apă din belşug! 37% din cârnaţii analizaţi conţin coloranţi obţinuţi din insecte (coşenile)!
 
La numai 37% din cârnaţii analizaţi apare menţionat procentul de carne din compoziţia acestora pe etichetă!
 
34% din cârnaţii analizaţi conţin extracte de condimente!
 
La 28% din cârnaţii analizaţi, aroma şi gustul au fost intensificate cu glutamat monosodic!
 
27% din cârnaţii analizaţi conţin proteină vegetală din soia!
 
Numai 8% din cârnaţii analizaţi nu conţin aditivi alimentari!
 
Cârnaţi de casă cu câte 8 substanţe chimice!
 
Cârnaţi ţărăneşti cu câte 7 substanţe chimice!
 
Cârnaţi de grătar cu câte 4 tipuri de conservanţi!
 
Cârnaţi cu soluţie de dezgheţare a drumurilor!
 
De asemenea, Asociaţia a realizat un top al celor mai buni cârnaţi din comerţ
 
Top 5 cârnaţi afumaţi:
 
Cârnaţi Chevos, produs fiert afumat (100 grame produs finit s-a obţinut prin prelucrarea a 109 grame carne de porc);
 
Cârnaţi cu boabe de muştar, produs afumat (96,57% carne porc) Angst;
 
Cârnaţi cabanos, produs fiert şi dublu afumat (72% carne de porc, 20% carne de vită) CIA Aboliv;
 
Cârnaţi de casă, produs fiert şi afumat (87,2% carne porc) Angst;      
 
Cârnaţi cu şuncă, produs fiert şi afumat (80% pulpă de porc) Smithfield Prod.
 
Citeşte continuarea pe Business Magazin.