Ce mănâncă jucătoarele de tenis
Într-un interviu acordat Daily Mail Australia, antrenorul de tenis Marc Sophoulis a dezvăluit câteva din secretele pe care le au sportivele pentru a rezista ritmului nebun, dar şi pentru a face performanţă. Cum era de aşteptat, antrenorul a menţionat echilibrul ca fiind principalul motor al succesului, însă sunt câteva secrete care fac diferenţa între amatori şi profesionişti, scrie Gustarte.
Dieta bine proporţionată
Să mănânci ca un atlet presupune să faci alegeri înţelepte, să ai în farfurie alimente dense din punct de vedere nutriţional şi să ai mereu la îndemână gustări care să îţi asigure energie. Fructele şi legumele sunt cele mai indicate, iar consumul de carbohidraţi trebuie monitorizat atent pentru a asigura echilibrul zilnic. ”Pentru că muncesc atât de mult este necesar să ia în seamă toate cele 5 grupe de alimente”, a spus Sophoulis. Hidratarea este şi ea foarte importantă, dar şi suplimentele alimentare care să acopere lipsurile, acolo unde este cazul.
Îmbinarea tipurilor de antrenamente
Antrenamentul tenismenelor nu include doar exerciţii ce include racheta. Ele au în program şi fitness, alergări pe distanţe lungi, yoga, pilates sau ridicare de greutăţi.
Timp pentru recuperare
Nu trebuie să sari niciodată peste orele de somn. De asemenea, este indicat să faci şi puţină meditaţie pentru că sănătatea psihică este şi ea importantă. Fără odihnă performanţa nu poate fi posibilă, a spus Souphoulis.
Fii organizat
O jucătoare de performanţă trebuie să fie foarte organizată pentru a-şi putea ţine sub control atât viaţa profesională, cât şi pe cea personală.