Poluarea aerului este probabil cea mai mare problemă de mediu a Chinei. Smogul duce la demenţă, Alzheimer sau chiar moarte, astfel introducerea tehnologiei care să purifice aerul este critică, scrie Futurism.
China a implementat mai multe schimbări şi a lansat mai multe proiecte pentru a aborda problema poluării aerului. În 2017, China a închis 40% dintre fabricile care nu au reuşit să se încadreze în standardele de emisie de carbon şi a anunţat un plan prin care interzice maşinile non-electrice. În octombrie 2016, artistul olandez Daan Roosegaarde a adus în Beijing un turn de şapte metri care purifică aerul. Turnul lua aerul poluat şi îl elibera curat.
Aceeaşi idee a fost şi în spatele noului turn de 100 de metri, care deţine recordul în ceea ce priveşte dimensiunea. Acesta a fost construit de cercetătorii de la Institutul de Mediu al Pământului din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe. După câteva luni, oamenii de ştiinţă au observat că turnul a îmbunătăţit calitatea aerului pe o arie de 10 kilometri pătraţi de lângă oraşul Xian şi a produs 10 milioane de metri cubi de aer curat pe zi. Până acum, poluarea aerului a fost redusă cu 15%.
Spre deosebire de turnul olandezului şi de altele construite în Beijing, noul turn foloseşte o altă metodă de purificare a aerului.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Ţigla anti-smog, o nouă armă în lupta cu poluarea
INOVAŢIA uimitoare din China care transformă poluarea în bijuterii
Exportul cu aer îmbuteliat a devenit o afacere extrem de profitabilă în contextul poluării aerului