Home » D:News » De ce nu trebuie să tai carnea după ce o scoţi din cuptor

De ce nu trebuie să tai carnea după ce o scoţi din cuptor

De ce nu trebuie să tai carnea după ce o scoţi din cuptor
Publicat: 21.01.2018
Calitatea unei fripturi depinde de trei factori: arome, frăgezimea şi suculenţă. Chiar dacă în timpul pregătirii nu dai importanţă acestor aspecte, atunci când vei muşca din ea, vei regreta.
Aromele şi frăgezimea ţin foarte mult de modul în care este tăiată carnea, de tipul de mişcare pe care animalul l-a făcut, de procentul de grăsime, de vârsta animalului şi de timpul petrecut de carne la tratament termic. Factorii fac parte din mai multe categorii, iar pe multe dintre ele nu poţi să le controlezi.
 
Suculenţa ţine doar de conţinutul de apă din ţesuturi, care nu depinde foarte mult de tipul de muşchi. În mod natural carnea este zemoasă. Trebuie gătită corect ca să rămână aşa.
 
Ca să păstrezi carnea suculentă trebuie să nu o găteşti mai mult decât trebuie. O perioadă prea mare de timp pe foc înseamnă carne uscată. Totuşi, ţine cont că nu doar în cuptor carnea îşi poate pierde din umiditate, ci şi în afara lui. Felul în care tai fruptura după ce este gata are un rol esenţial pentru păstrarea unei texturi apetisante.
 
Ca să înţelegi exact de ce este absolut necesar să laşi carnea să se odihnească după ce o iei de pe foc, este necesar să faci un exerciţiu de memorie şi să încerci să vizualizezi halca precum o reţetea enormă de celule, toate pline cu lichid. Atunci când este pusă la cuptor, celulele se contractă, scoţând afară toată apa, iar când pierde contactul cu căldură toate sucurile se întorc spre centru. Dacă o vei tăia imediat tot lichidul va rămâne pe tocător.
 
Dacă vei avea răbdare şi vei aştepta câteva minute, carnea se va răci încet şi fibrele musculare se vor relaxa. Toate sucurile se vor redistribui, fiind reabsorbite de celule. Acest proces nu se va mai întâmpla dacă supui carnea unui tratament termic prea îndelungat.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Descoperire majoră în lupta cu obezitatea! De ce revin kilogramele după slăbit?
Descoperire majoră în lupta cu obezitatea! De ce revin kilogramele după slăbit?
Conexiunile sociale ne schimbă microbiomul, sugerează un studiu
Conexiunile sociale ne schimbă microbiomul, sugerează un studiu
Ce este „paradoxul coastei”?
Ce este „paradoxul coastei”?
Galaxiile UFO, ciudățeniile cosmice pe care astronomii le pot vedea abia acum, cu ajutorul Telescopului Webb
Galaxiile UFO, ciudățeniile cosmice pe care astronomii le pot vedea abia acum, cu ajutorul Telescopului Webb
Pregătiri pentru război în Europa: Țara care va găzdui 800.000 de militari NATO
Pregătiri pentru război în Europa: Țara care va găzdui 800.000 de militari NATO
Cum a intoxicat propaganda nazistă România
Cum a intoxicat propaganda nazistă România
Autoritățile italiene au recuperat artefacte în valoare de 8 milioane de euro excavate ilegal
Autoritățile italiene au recuperat artefacte în valoare de 8 milioane de euro excavate ilegal
Secretariatul lui Moș Crăciun s-a redeschis în Franța
Secretariatul lui Moș Crăciun s-a redeschis în Franța
Disneyland Paris a introdus prețuri dinamice pentru biletele de intrare
Disneyland Paris a introdus prețuri dinamice pentru biletele de intrare
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună
Noor Inayat Khan, prințesa spioană. A strigat „Libertate” înainte să fie împușcată în cap de naziști
Noor Inayat Khan, prințesa spioană. A strigat „Libertate” înainte să fie împușcată în cap de naziști
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată
Clara Barton, creatoarea Crucii Roșii Americane. „Mi-aș dori doar să pot lucra pentru un scop anume”
Clara Barton, creatoarea Crucii Roșii Americane. „Mi-aș dori doar să pot lucra pentru un scop anume”
Maurice Jarre, unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică de film. Tatăl muzicianului Jean Michel Jarre
Maurice Jarre, unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică de film. Tatăl muzicianului Jean Michel Jarre
Jean Michel Jarre, Nașul muzicii electronice. „Pentru mine, muzica electronică este la fel ca gătitul: este o activitate organică senzuală în care poți amesteca ingrediente”
Jean Michel Jarre, Nașul muzicii electronice. „Pentru mine, muzica electronică este la fel ca gătitul: este o activitate ...
Ce întâmplă cu sănătatea oamenilor de peste 50 de ani care folosesc Internetul?
Ce întâmplă cu sănătatea oamenilor de peste 50 de ani care folosesc Internetul?
Femeile dorm mai puțin și se trezesc mai des decât bărbații
Femeile dorm mai puțin și se trezesc mai des decât bărbații
Test de cultură generală. Câte laturi are Marea Piramidă din Giza?
Test de cultură generală. Câte laturi are Marea Piramidă din Giza?