Home » D:News » VIDEO. Oraşul viitorului, care are ca scop revoluţionarea mediului urban, începe să ia formă

VIDEO. Oraşul viitorului, care are ca scop revoluţionarea mediului urban, începe să ia formă

Publicat: 21.01.2018
În 2016, Panasonic a intrat în parteneriat cu autorităţile din Denver, Colorado, pentru a crea al doilea oraş ”smart” din lume. Se aşteaptă să fie un proiect pe o durată de 10 ani, dar paşii recenţi de a aplica tehnologie la sistemul de drumuri demonstrează progresele realizate.

În urma parteneriatului cu oraşul Denver, Panasonic a dispus de 400 de hectare aflate lângă Aeroportul Internaţional Denver pentru a crea acest oraş inteligent, care încorporează tehnologia pentru a îmbunătăţi infrastructura, scrie Futurism.

Proiectul face parte dintr-unul mai mare numit CityNOW Initiative care doreşte să transforme oraşele din lume într-unele care sunt eficiente economic, care au tehnologie de ultimă generaţie şi care sunt per total locuri mai bune de trăit. Este al doilea proiect de acest gen după cel din Fujisawa, Japonia din 2015.

Oraşul viitorului are în prezent WIFI, camere de securitate, senzori de mediu, chişcuri interactive şi o reţea de alimentare electrică care poate furniza energie timp de 72 de ore de la o pană de curent. Curând, atenţia a fost îndreptată către drumurile oraşului.

Denver şi Panasonic au format în 2017 echipă cu Colorado Department of Transportation, pentru a crea un sistem numit Road X care costă 72 de milioane de dolari. Programul are scopul de a reduce accidentele rutiere prin facilitarea comunicării dintre vehicule şi infrastructura oraşului. Mai mult decât atât, Panasonic, în colaborare cu o companie franceză numită EasyMile, va introduce un vehicul autonom care va conecta staţia de tren a oraşului cu rutele de autobuz.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum ar putea arăta oraşul viitorului? O companie japoneză proiectează un oraş subacvatic (FOTO)

Cum va arăta viitorul: Acestea sunt cele mai presante probleme ale omenirii din următorii 30 de ani. Unele dintre cele mai frumoase oraşe din lume vor dispărea

Oraşul lui Walt Disney, proiectat pentru a deveni ,,comunitarea viitorului” dar care arată ca unul din trecut

Cel mai mic oraş din România a devenit o atracţie mondială, având un beneficiu care se găseşte din ce în ce mai greu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase