Cum alegem cerealele pentru micul-dejun al copiilor
Dacă lactatele deja ridică semne de întrebare pentru multe persoane, pe lângă problema intoleranţelor punându-se des în discuţie în ultima perioadă şi problema calităţii sau a sănătăţii, să dezbatem pe larg, deci, subiectul cerealelor.
Citeşte şi
De ce ar fi o problemă în a alege unul dintre numeroasele sortimente care se găsesc pe rafturile oricărui supermarket? Nu sunt acestea pline de nutrienţi? Nu sunt ele sănătoase? Ei, bine, pentru a răspunde la această întrebare trebuie să înţelegem, pe de o parte, care sunt nutrienţii de care au nevoie copiii la micul dejun şi, pe de altă parte, care sunt ingredientele sau substanţele care le pot dauna grav sănătăţii.
Aşadar, este foarte important de ştiut că principalul nutrient de care au nevoie copiii, dar şi adulţii, sunt carbohidraţii, care ne conferă energia de care avem nevoie şi care hrănesc fiecare celulă a corpului uman, inclusiv celula cerebrală.
Doar că lucrurile nu sunt atât de simple. Pentru că, din păcate, există atât o categorie de glucide “carbohidraţi buni”, cât şi una cunoscută sub numele de “carbohidraţi răi”. Mai exact, din acestă ultimă categorie, a carbohidraţilor profund dăunători, se regăsesc, de fapt, carbohidraţii care au fost cândva “buni”, adică naturali şi plini de nutrienţi, dar prin prelucrare şi rafinare ei au rămas doar o masă de calorii goale, cu indice glicemic mare (se absorb brusc, crescând instantaneu nivelul zahărului din sânge) şi fără valoare nutriţională, consumul acestora putând conduce la obezitate, diabet şi multe alte afecţiuni.
Citeşte continuarea pe CSID.