În 3 decenii putem rămâne fără ciocolată. Ce se întâmplă cu plantaţiile de cacao
Arborii de cacao se dezvoltă în condiţii de umiditate crescută şi cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii, potrivit Mediafax.
Oficialii din Coasta de Fildeş şi Ghana încearcă să găsească soluţii pentru salvarea produsului lor naţional iubit, aceştia confruntându-se şi cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbărilor climatice.
Specialiştii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească şi vor atinge nivelul aşteptat de meteorologi. Pentru a susţine producţia de cacao în aceste condiţii, plantaţiile ar trebui să fie mutate în munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice.
Un raport al Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susţine plantaţiile până în 2050.