Motive pentru care se recomandă consumul de ciocolată neagră sau normală
Varietatea produselor din ciocolată este foarte mare, dar putem să le grupăm în trei mari clase: ciocolata neagră, cu lapte şi albă.
Ciocolata neagră trebuie să aibă în conţinut cel puţin 35% cacao în substanţă solidă şi cel puţin 20% unt de cacao. Recomand consumul de ciocolată cu un procent cât mai mare de cacao, care poate ajunge până la 80% şi chiar 85%. Ciocolata de calitate are un gust amărui şi aromat. Cu cât conţinutul în cacao este mai mare, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi.
Ciocolata cu lapte conţine grăsimi din lapte, lapte praf sau lapte condensat, un conţinut minim de cacao în substanţă solidă de 20% şi 20% lapte, inclusiv grăsimi din lapte, şi conţine cel mai mare număr de calorii dintre toate tipurile de ciocolată.
Ciocolata albă nu conţine cacao, ci doar unt de cacao (minim 15 %) zahăr şi lapte (minim 3.5 %).
Recomand consumul a 2-3 bucăţele de ciocolată, în prima parte a zilei, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a evita creşterea ponderală.