Home » D:News » Mateorologii avertizează: RISC de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş

Mateorologii avertizează: RISC de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş

Mateorologii avertizează: RISC de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş
Publicat: 18.12.2017
Meteorologii au transmis, luni, că riscul de producere a avalanşelor este însemnat în Munţii Bucegi şi în Munţii Făgăraş, unde, la altitudini de peste 1.800 de metri zăpada măsoară peste un metru.
Potrivit meteorologilor, în ultimele 24 de ore a nins la munte, iar grosimea stratului de zăpadă a crescut cu 10 – 15 centimetri, astfel că acesta măsoară, luni, 116 centimetri la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, 98 de centimetri la Vârful Omu, 21 de centimetri la Sinaia, 18 la Fundata şi 16 centimetri la Predeal, informează Mediafax
 
„Stratul de zăpadă proaspătă, uşoară, de tip pulver, depus în ultimele 24 de ore măsoară până în 15 centimetri, iar în următoarele două zile se vor mai depune până în 10 centimetri de zăpadă. Sub acest strat se află zăpada veche, constituită mai ales peste cruste mai vechi. Temperaturile scăzute vor încetini metamorfoza cristalelor de zăpadă, astfel pe pantele înclinate, zăpada uşoară va putea aluneca cu uşurinţă peste stratul vechi, chiar în condiţii de supraîncărcări slabe”, arată meteorologii Centrului Transilvania Sud Sibiu, care menţin riscul de producere a avalanşelor la nivel 3, „însemnat” în Bucegi şi Făgăraş.
 
Totodată, aceştia prognozează vreme geroasă la peste 1.800 de metri altitudine. Temperaturile minime se vor situa între -19 şi -13 grade Celsius, iar cele maxime, între -16 şi -10 grade Celsius..

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase