Timbrul românesc aduce un omagiu eroilor din Primul Război Mondial, cei care au luptat cu vitejie pentru demnitatea poporului român şi care au plătit cu sânge pentru realizarea idealului naţional: România Mare.
Cimitirele unde odihnesc eroii Războiului de Întregire sunt locuri ale memoriei naţionale. La Cimitirul Şerban Vodă – Bellu din Bucureşti, pe lângă mormintele unor personalităţi marcante ale vieţii culturale sau politice, găsim şi locurile de odihnă veşnică ale câtorva ofiţeri care au luptat în Primul Război Mondial: generalii Ioan Dragalina, David Praporgescu şi Radu R. Rosetti, precum şi colonelul Constantin Nazarie, preot militar.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei este ilustrat portretul generalului Ioan Dragalina. Născut la Caransebeş, la 16 decembrie 1860, a absolvit Academia Militară din Viena, însă a demisionat din armata austro-ungară în 1887, nemulţumit de discriminarea ofiţerilor români. S-a mutat în România, iar pregătirea şi rigoarea l-au ajutat să promoveze rapid. S-a remarcat prin activitatea din fruntea Şcolii Militare de Infanterie Bucureşti, fiind răsplătit cu Ordinul Steaua României, scrie Mediafax.
Portretul generalului David Praporgescu ilustrează timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei. S-a născut la 10 decembrie 1865, la Turnu Măgurele, formându-se iniţial ca învăţător. Înainte de intrarea României în conflagraţia mondială, a fost avansat la gradul de general şi a primit misiunea să apere linia Dunării, în Oltenia. La jumătatea lunii septembrie 1916 a fost mutat însă pe frontul de la sud de Sibiu, armata având nevoie de gândirea sa strategică pentru a stăvili contraofensiva germană.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei este ilustrat portretul generalului Radu R. Rosetti. Născut la 20 martie 1877, la Căiuţi (jud. Bacău), era descendentul unei familii aristocratice, cu origini genoveze. S-a înrolat în armata franceză şi a fost omul de legătură dintre guvernul român şi generalul Henri Mathias Berthelot. După război s-a consacrat ca scriitor şi istoric, fiind primit în Academia Română.
Portretul preotului Constantin Nazarie ilustrează timbrul cu valoarea nominală de 16 lei. S-a născut la 16 martie 1865, la Vultureni (jud. Galaţi), pregătindu-se în şcolile teologice din Moldova, dar şi la Academia Teologică din Kiev. În mai 1915, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a numit protopop (supravizor) al preoţilor din armată, cu gradul de colonel. În timpul războiului a pus bazele Serviciului Religios al Armatei, reuşind să convingă corpul ofiţeresc să accepte în teatrele de operaţiuni prezenţa preoţilor. După război a continuat activitatea didactică la Facultatea de Teologie din Bucureşti.