Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei lapte zilnic

30 12. 2017, 09:07

Există mai multe studii cu privire la importanţa laptelui, inclusiv unul realizat de Universitatea HJarvard şi Dairy Education Board. De asemenea, alţii consideră că laptele şi lactatele sunt o parte importantă a dietei, dar alţii susţin că „laptele este o otravă letală”, scrie Top Buzz.

Totuşi, dovezile că laptele este benefic sunt majoritare.

Un studiu care a durat şase luni, efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Tennessee, a ajuns la concluzia că persoanele supraponderale care au băut trei pahare pe zi de lapte au slăbit mai mult decât cei care au urmat o dietă similară, dar care nu au băut atât de mult lapte.

Studiile au arătat şi că suplimentele cu calciu nu sunt la fel de eficiente precum consumul de lapte. Acest lucru se datorează faptului că în lapte se găsesc şi alţi compuşi care ajută la arderea grăsimilor şi în alte procese benefice ale organismului.

Desigur, consumul de lapte trebuie să vină laolaltă cu o dietă sănătoasă, pentru că altfel nu vor apărea rezultatele.

Laptele este de asemenea bun pentru creşterea masei musculare, conţinând printre cele mai bune proteine pentru aşa ceva. 20% este din zer, iar restul cazeină.

Este bogat în vitamina D, vitamină benefică pentru oase şi dinţi.

Mai mult decât atât, se ştie că laptele reduce stresul şi protezează esofagul de arsuri, precum cele rezultate în urma consumării unui aliment iute.

Unii savanţi au sugerat că laptele vacilor cărora li s-au administrat antibiotice poate duce la rezistenţa la antibiotice la cei care l-au băut – ceea ce ar face astfel de tratamente mai puţin eficiente. Totuşi, această teorie nu a fost verificată. În aceeaşi idee, există temeri cu privire la produsele lactate provenite de la vacile cărora li s-au administrat un hormon de creştere (rBGH), fiind asociat cu apariţia cancerului. S-a afirmat că singura cale prin care acesta ar deveni cancerigen este dacă hormonul este injectat. Deşi acesta nu ar fi transmis în mod direct la oameni prin lapte, hormonul poate afecta sănătatea vacilor, implicit şi calitatea laptelui.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Laptele de vacă este prea sărat pentru bebeluşi, avertizează specialiştii

De ce nu trebuie să bem niciodată lapte nefiert. Avertismentul specialiştilor

Cât de important este laptele în alimentaţia noastră? Un specialist relevă adevărul despre consumul acestui aliment

Din ce cauze apare alergia la lapte şi intoleranţa la lactoză. Cum ne putem proteja