Home » D:News » Un agricultor din Neamţ a obţinut o plantă de cartof care a rodit vinete

Un agricultor din Neamţ a obţinut o plantă de cartof care a rodit vinete

Un agricultor din Neamţ a obţinut o plantă de cartof care a rodit vinete
Publicat: 29.11.2017
Un pasionat de agricultură din judeţul Neamţ a reuşit, anul acesta, să obţină o plantă de cartof care a rodit şi vinete. Vali Cucu a devenit cunoscut când, aceeaşi plantă a dat cartofi şi tomate, urmând aceeaşi procedură cu cea din 2017.

Valentin Cucu a postat pe pagina sa de socializare cea mai nouă realizare din grădina de legume: planta de la care a obţinut atât tuberculi de cartof, cât şi vinete, scrie Mediafax.

Potrivit agrointel.ro, legumicultorul Vali Cucu a altoit, în urmă cu doi ani, şi planta de cartof cu roşie, obţinând ambele roade, iar acum a aplicat aceeaşi tehnică şi pentru vinete. Reuşitele au fost asigurate de faptul că atât cartoful, cât şi roşia sau vânăta provin din aceeaşi familie, respectiv solanacee.

Bărbatul din Neamţ a început să facă astfel de procedee de altoire dupe ce a citit despre un britanic care a recoltat cartofi şi roşii de pe aceeaşi plantă.

“M-am gândit la mai multe variante până când am realizat că, pentru a avea în pământ cartofi şi la suprafaţă roşii, trebuie să faci altoire. Am vazut pe internet câteva persoane care încercau să vândă seminţe de roşii cartof. Din experienţă vă spun că acest lucru nu e posibil”, a declarat pentru Agrointeligenţa Valentin Cucu, legumicultor şi păstrător de seminţe de legume tradiţionale, din comuna Bălţăteşti, judeţul Neamţ.

Legumicultorul a precizat că alegerea soirilor ce vor fi altoite se face în funcţie de rezultatele pe care doreşti să le obţii. Dacă vrei o cantitate mai mare de cartofi alegi un soi mai productiv de cartof şi unul mai puţin productiv de roşie sau de vânătă, în timp ce, dacă doreşti să obţii o cantitate mai mare de pătlăgele, alegi un soi de roşii mai productiv şi un soi de cartofi mai puţin productiv.

Totuşi, pentru reuşita culturii, Valentin Cucu recomandă folosirea unor soiuri cu producţii similare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase