Home » D:News » Rusia va înlocui cosmonauţii cu roboţi ucigaşi care pot pilota nave spaţiale

Rusia va înlocui cosmonauţii cu roboţi ucigaşi care pot pilota nave spaţiale

Publicat: 02.12.2017
Deşi Războiul Rece s-a încheiat, acest lucru nu a oprit nici Statele Unite ale Americii nici Rusia să testeze cele mai noi şi mortale arme militare. SUA au fost acuzate că au spionat Staţia Spaţială Chineză prin intermediul avioanelor spaţiale controlate de la distanţă. De asemenea, Rusia a instalat un senzor misterios pe staţia spaţială. Aşadar, pare că Rusia se pregăteşte să-şi trimită roboţi umanoizi în spaţiu, însă oficialităţile ruse au declarat că acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

La începutul anului 2017, Fundaţia pentru Dezvoltarea Proiectelor de Cercetare finanţată de Rusia a dezvăluit ultima sa creaţie a unui robot antropomorf denumit FEDOR, acronim pentru Final Experimental Demonstration Object Research. Conform DigitalTrends, FEDOR dispune de abilităţi mortale, de la lansarea unor gloanţe prin intermediul pistoale duale, totodată, din braţe pot ieşi gheare ce îl ajută să conducă o maşină. 

Viceprim-ministrul Rusiei Dmitry Rogozin a declarat într-o postare pe Twitter că ”Robotul FEDOR are abilitatea de a trage cu ambele braţe. Abilităţile sale motorii şi algortimii de luare a  deciziilor fiind în continuare îmbunătăţiţi.”

Ulterior, acesta a încercat să oferă o perspectivă mai puţin agresivă printr-o postare de pe Facebook, în care a declarat că dorea doar să demonstreze dexteritatea robotului şi modul în care sunt utilizaţi algoritmii de luare a deciziei. Pe 20 noiembrie, Roscosmos, agenţia spaţială a Rusiei, a declarat că FEDOR va pilota nava Federatsiya pe orbită în 2021. În cele din urmă agenţia spaţială afirmă că va utiliza nava pentru transportarea cosmonauţilor către Lună şi Marte. 

Cosmonautul-robot va începe pregătirile de pilotaj în 2020 şi s-ar putea alătura echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională în 2024, conform directorului proiectului Sergei Hurts. ”Acest robot poate funcţiona în spaţiu fără un costum de cosmonaut, poate trăi atât în interiorul unui vehicul, cât şi în afara lui,” a declarat Rogozin. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase