Lipidele din uleiurile vegetale în combinaţie cu amidonul produc în procesul de prăjire acrilamide, substanţe despre care specialiştii spun că ar avea potenţial cancerigen. Pentru cartofi, care sunt printre cele mai consumate alimente prăjite, se folosesc diverse tipuri de ulei vegetal. Industria alimentară caută cea mai bună variantă pentru a păstra calităţile nutritive ale cartofilor, dar şi pentru a reduce cantitatea de acrilamidă rezultată.
Lipidele din uleiurile vegetale în combinaţie cu amidonul produc acrilamide, substanţe despre care speciliştii spun că ar avea potenţial cancerigen. Pentru cartofi, care sunt printre cele mai consumate alimente prăjite, se folosesc diverse tipuri de ulei vegetal. Industria alimentară caută cea mai bună variantă pentru Lipidele din uleiurile vegetale în combinaţie cu amidonul produc acrilamide, substanţe despre care speciliştii spun că ar avea potenţial cancerigen. Pentru cartofi, care sunt printre cele mai consumate alimente prăjite, se folosesc diverse tipuri de ulei vegetal. Industria alimentară caută cea mai bună variantă pentru a păstra calităţile nutritive ale cartofilor, dar şi pentru a reduce cantitatea de acrilamidă rezultată.
Folosirea uleiului proaspăt este esenţial pentru a obţine cartofi prăjiţi care să afecteze cât mai puţin starea de sănătate a organismului. Cu cât uleiul este reîncâlzit de mai multe ori sau refolosit, cu atât devine mai toxic şi afectează şi nutrienţii din cartofi, potrivit unui grup de cercetători din Spania şi Portugalia.