Un nou studiu arată că fructele cu coajă lemnoasă reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare
Ei au analizat dosarele medicale, stilul de viaţă şi obiceiurile alimentare a mai mult de 210.000 de angajaţi din serviciile de sănătate. În decurs de mai mult de 20 de ani de cercetări, 14.136 de participanţi au avut probleme cardiovasculare – 8.390 dintre aceştia au fost afectaţi de boli coronariane şi alţi 5.910 au suferit accidente vasculare cerebrale, scrie Rador.
Cei care au consumat o porţie de cel puţin 28 de grame de fructe cu coajă lemnoasă de cinci ori pe săptămână au avut un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare şi cu 20% mai mic de boli coronariene. „Consumul de diferite fructe cu coajă lemnoasă de mai multe ori pe săptămână este benefic pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a remarcat şeful cercetării de la Universitatea Harvard din Massachusetts, însă a atras atenţia asupra faptului că acestea conţin multe calorii. Consumul regulat de fructe cu coajă lemnoasă este asociat cu reducerea bolilor de inimă, diabetului zaharat şi hipertensiunii arteriale, susţin cercetătorii. Rezultatele studiului au fost publicate în „Journal of the American College of Cardiology”.