Nouă trăsături ale persoanelor foarte inteligente care nu pot fi trucate. Pe câte dintre acestea le ai?

18 11. 2017, 09:23

Cu alte cuvinte, testarea abilităţii unei maimuţe, a unui peşte şi a unui elefant de a urca un copac este nedreaptă, aşa cum spunea Albert Einstein.

S-au stabilit anumite norme şi factori care ghidează definiţiile inteligenţei, cum ar fi testele de IQ sau un test la matematică.

Există totuşi anumite caracteristici cu un caracter mai universal, care nu pot fi mimate şi unde nu „poţi copia de la colegul”. Simple Capacity prezintă nouă astfel de trăsături.

Eşti conştient de lucrurile pe care nu le cunoşti

„Ştiu că nu ştiu nimic”, este vorba celebră a lui Socrate care a avut un impact major asupra civilizaţiei europene. Este unul dintre cele mai enigmatice paradoxuri, unde o persoană cu adevărat luminată ştie că ceea ce cunoaşte este prea limitat şi acceptă această condiţie, pentru că numai aşa se naşte curiozitatea şi dorinţa de a cunoaşte mai mult.

Curiozitatea este forţa care te motivează

Un copil curios are şanse mai mari să devină un cercetător decât unul care vrea doar să înveţe (să memoreze ce au spus alţii). În general, curiozitatea este un aspect evolutiv: cu cât cineva doreşte să cunoască, cu atât are mai multe şanse de a găsi răspunsurile la întrebări.

Inteligenţa şi empatia merg mână în mână

Oamenii inteligenţi au, de asemenea, un coeficient emoţional ridicat, ceea ce are sens întrucât sunt persoane sensibile şi capabile de discernământ când vine vorba de persoanele din jurul lor şi nu este surprinzător că pot înţelege ce simt alţii.

Nu ai o opinie falsă despre tine

Ştii cine eşti şi ştii unde te afli. Opiniile altora nu par să te deranjeze pentru că eşti sigur de tine şi de abilităţile tale.

Te bucuri de timpul pe care îl petreci singur

Cum poate cineva să devină mai bun? Simplu: te gândeşti la greşelile pe care le-ai făcut şi încerci să nu le mai faci. De aceea, persoanele inteligente sunt de obicei singuratice şi introvertite. Îşi reevaluează constant greşelile şi încearcă să nu le repete.

Mesteci multă gumă sau consumi lucruri mici precum bomboanele

Aceste activităţi sunt des întâlnite la oamenii deştepţi. Pentru că îţi ocupi corpul cu ceva atât de rudimentar precum mestecatul gumei, creierul se poate ocupa de reflecţie, introspecţie şi gândire.

Eşti cel mai productiv noaptea, la orele târzii

La persoanele inteligente, creierul este mai mult activ noaptea, atât de activ încât nu te încadrezi într-un ritm circadian „normal”.

Eşti sarcastic şi ai umor

Eşti capabil să improvizezi în diverse situaţii, iar multe studii dovedesc că sarcasmul este asociat cu un nivel ridicat de inteligenţă. Umorul şi sarcasmul fac parte din şarmul unei persoane inteligente.

Dormi la ore ciudate din timpul zilei, chiar şi pentru câteva minute

Se zvonea că Leonardo da Vinci practica ceea ce se numeşte somnul polifazic, cunoscut şi sub denumirea de ciclul Uberman, unde o persoană doarme 20-30 de minute la fiecare patru ore. Practica funcţionează şi are logică întrucât creierele oamenilor deştepţi obosesc mai repede, dar de asemenea se refac într-un timp mai scurt.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cât de inteligent eşti cu adevărat? Dacă ai aceste nouă calităţi te poţi numi o persoană inteligentă

Persoanele mai înalte sunt mai inteligente. Concluzia surprinzătoare a unui studiu

Concluzia experţilor: oamenii inteligenţi sunt dezordonaţi, adorm târziu şi înjură mult

Top 10 lucruri pe care un om INTELIGENT nu le face