Peru produce cea mai bună ciocolată din lume

06 11. 2017, 13:00
Din juriu au făcut parte peste 100 de persoane proprietari de plantaţii de boabe de cacao, ciocolatieri, somelieri, scriitori, cofetari, bucătari, experţi în alimentaţie, ziarişti, blogeri. Ei au avut de ales dintre cele peste 200 de produse finaliste. În competiţie au fost înscrise ciocolate produse în Ecuador, Danemarca, SUA, Franţa, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Marea Britanie, Islanda, Venezuela, Columbia, Taiwan, Brazilia, Ungaria, Germania, Elveţia, Italia, Argentina, Finlanda, Belgia, Africa de Sud şi Japonia.
 
Concursul a avut mai multe categorii, fiind premiate cea mai bună ciocolată neagră, cea mai bună ciocolată cu lapte, dar şi cele care oferit alternative la zahăr, cele cu arome, albe, cu umpluturi, cu bucăţi întregi de fructe sau nuci, cremele de ciocolată, pralinele, cele cu caramel şi umpluturile.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.