Home » D:News » Conform unui studiu recent, oamenii au mai multă empatie pentru câini decât pentru alţi oameni

Conform unui studiu recent, oamenii au mai multă empatie pentru câini decât pentru alţi oameni

Conform unui studiu recent, oamenii au mai multă empatie pentru câini decât pentru alţi oameni
Publicat: 05.11.2017
Un nou studiu confirmă că oamenii iubesc mai mult câinii decât alţi oameni, iar acest lucru are legătură cu faptul că patrupedele sunt mai neajutorate.

Un studiu precedent, efectuat acum doi ani, realizat în Marea Britanie, a ajuns la concluzia că oamenii ar dona bani mai degrabă pentru câini decât pentru semenii lor, potrivit The Independent.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au scris două anunţuri care puneau întrebarea: „ai dona cinci lire pentru a-l salva pe Harrison de la o moarte lentă şi dureroasă?” Singura diferenţă dintre cele două anunţuri era imaginea. Una îl arăta pe Harrison ca fiind un copil, iar alta un câine. Harrison câinele a primit cele mai multe donaţii.

Ideea aceasta a fost reluată şi confirmată de un studiu recent al cercetătorilor americani de la Northeastern University din Boston, care le-au oferit celor 240 de participanţi unul dintre cele patru ştiri false. Articolele descriau un atac „cu o bâtă de baseball realizat de un necunoscut”. Articolul continua prin: „atunci când poliţistul a ajuns la scena la câteva minute după atac, a găsit victima cu un picior rupt, cu multiple laceraţii şi inconştientă”.

În fiecare versiune, victima era diferită: un nou-născut, un adult de 30 de ani, un pui de câine sau un câine adult.

Studiul, publicat în jurnalul Society & Animals, scoate la iveală că participanţii au fost rugaţi să-şi descrie emoţiile. Cei care au citit povestea despre un copil, un pui de câine sau un câine adult au avut aproape acelaşi nivel de empatie, dar adultul uman a provocat un răspuns mai mic.

„Participanţii au fost mai puţin tulburaţi atunci când oamenii adulţi au fost victimele, comparativ cu bebeluşii, puii de câine şi câinii adulţi. Doar relativ la bebeluşi, câinii adulţi au avut un scor mai mic”, au precizat cercetătorii.

Experţii au concluzionat că acest lucru se datorează faptului că mulţi oameni îşi consideră animalele de companie ca fiind membri ai familiei. De asemenea, au mai sugerat şi că simţim mai multă empatie pentru o victimă atunci când aceasta este neajutorată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Motivul fascinant care îi face pe stăpânii de câini să fie mai fideli

Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani – GALERIE FOTO

Ce nu ştiam despre câini: un nou studiu arată că cel mai bun prieten al omului învaţă atunci când doarme, la fel ca noi

De ce trăiesc mai mult câinii mici decât exemplarele de mari dimensiuni?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase