Bătaia e ruptă din Rai?! Dimpotrivă! Un studiu arată că bătăile din copilărie duc la probleme de sănătate mintală

05 11. 2017, 17:00

„Punerea pălmuirii într-o categorie similară cu abuzul fizic şi emoţional poate creşte înţelegerea noastră a acestor probleme de sănătate mintală în perioada de adult”, a precizat Andrew Grogan-Kaylor de la Universitatea din Michigan.

Pălmuirea a fost definită ca fiind folosirea forţei cu intenţia de a cauza durere copilului, dar nu răni, pentru a corecta sau controla comportamentul, scrie Science Daily.

Studiul a folosit date de la mai mult de 8.300 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 97 de ani. Acestea au fost întrebate cât de des au fost pălmuite în primii 18 ani de viaţă, care a fost situaţia familială şi dacă un adult l-a abuzat fizic (împins, tras sau pălmuit) sau emoţional (jignit).

S-a scos la iveală că aproape 55% dintre cei care au răspuns au fost pălmuiţi. Bărbaţii au fost cei mai predispuşi la un astfel de abuz. În această categorie, ocurenţa depresiei şi a altor probleme a fost mai ridicată, conform rezultatelor studiului.

Studiul este important întrucât arată o altă dimensiune a abuzului suferit de copil şi dă posibilitatea demarărilor programelor de prevenire „care ar trebui să fie o direcţie critică a sistemelor publice de sănătate”, a precizat Shawna Lee, alt membru al echipei de cercetare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Experienţele din copilărie ne pot modifica ADN-ul. Acestea ar putea provoca apariţia anumitor boli la maturitate

Experienţele nefaste din copilărie pot afecta dezvoltarea creierului

Cercetătorii au descoperit o legătură între sărăcie şi dezvoltarea creierului în copilărie

Poveştile copilăriei noastre au fost în realitate mult mai morbide. Minciunile din filmele cu Mica Sirenă sau Frumoasa din Pădurea Adormită