Home » D:News » Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale gripei

Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale gripei

Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale gripei
Publicat: 05.11.2017
Schimbările de temperatură, în special în perioada toamnă-iarnă, pot provoca apariţia multor virusuri gripale, iar simptomele în acest caz sunt destul de diverse.
De exemplu, ne putem confrunta cu o temperatură ridicată a corpului, care durează chiar şi cinci zile şi este însoţită de febră, dureri de cap, dureri musculare şi ale articulaţiilor, dureri în gât, slăbiciune generală, pierderea poftei de mâncare şi greaţă. Caracteristică în cazul unui virus gripal este şi apariţia tusei şi a secreţiei nazale excesive, informează Rador.
 
Cel mai adesea, gripa este însoţită de o creştere bruscă a temperaturii corpului, care poate depăşi 38°C. Specialiştii recomandă ca, în cazul unei epidemii, medicii să fie chemaţi acasă, deoarece, în astfel de situaţii, chiar şi spitalele pot deveni o sursă de infecţie. Simptomele care necesită consultaţie medicală sunt următoarele: faţa palidă, complicaţii respiratorii, temperatura ridicată a corpului, stări de vomă sau disconfort intestinal, exces de somnolenţă, durere în piept, scăderea tensiunii arteriale.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase