Sexul dur: boală sau plăcere?
Sexul dur se referă la folosirea unor poziţii, mişcări, muşcături, sau jucării sexuale care pot provoca o durere mai mică sau mai mare şi pot duce la creşterea şi intensificarea plăcerii în cadrul actului sexual.
Poate fi bun pentru un cuplu?
,,Sexul dur poate reprezenta o formă prin care partenerii experimentează ceva nou, încercând să fugă de rutină sau reprezintă pur şi simplu o fantezie, a unuia sau a ambilor parteneri, ce ajunge să fie pusă în practică. Dacă partenerii sunt de acord, dacă simt amândoi placere, putem spune că sexul dur le-a condimentat viaţa .Dacă unul dintre parteneri simte că este prea mult pentru el, se poate ajunge la certuri, înşelat sau despărţire’’, ne lămureşte psihoterapeutul Constantin Cornea.
Sexul dur poate reprezenta limita între ceea ce îşi doresc şi ceea ce pot pune, cu adevărat, în practică doi parteneri. Astfel, poate reprezenta o prapastie pentru un cuplu sau îl poate suda. ,,Totul ţine de ce îşi doresc. De cele mai multe ori, sexul dur poate reprezenta o experienţă negativă, pentru că nu se are în vedere şi bioritmul sexual sau factorul de excitaţie a celuilalt. Cel care se grăbeşte poate strica totul, pentru că nu are nici răbdarea necesară, dar nici dorinţa de a stimula pe celalalt, dincolo de ceea ce simte că are el nevoie. De aceea. în cazul în care nu vorbim despre doi parteneri la fel de deschisi, sexul dur poate reprezenta o provocare doar pentru unul dintre parteneri’’, adaugă psihoterapeutul.
Citeşte continuarea în CSID.