Cuptorul cu microunde poate fi un aparat extrem de util. Nu numai că ajuta la reîncălzirea alimentelor şi băuturilor, dar poate fi folosit chiar şi la gătit. Totuşi, anumite alimente nu trebuie puse niciodată în cuptorul cu microunde.
Ouă în coajă
Sub nicio formă nu trebuie să încerci să fierbi un ou la microunde. Pe măsură ce oul se va încălzi, presiunea din interior va creşte şi în cele din urmă va exploda.
Ardei iute
Capsaicina, substanţa care determină iuţeala ardeiului iute, se vaporizează când este supusă la temperaturile înalte din cuptorul cu microunde. Ardeiul nu va exploda, dar cu siguranţă vaporii rezultaţi ar trebui evitaţi pe cât posibil?
Laptele matern
Este o obişnuinţă ca mamele care alăptează să mulgă laptele şi să-l pună la congelator, pentru a-l da bebeluşilor mai târziu. Din cauza faptului că laptele se va încălzi neuniform, copilul se va frige.
Cană cu apă
Poate părea normal să încălzeşti la microunde o cană cu apă pentru ceai. Problema este că se va supraîncălzi fără ca apa să fiarbă şi atunci când vei amesteca se poate sparge.
Carne procesată
Nu este o idee bună să puneţi la microunde crenvurşti. Potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate Food Control, aditivii alimentari din produsele de carne procesată duc la formarea de colesterol exidat, care pot provoca boli de inimă. Practic este o cale uşoară de a transforma o mâncare prostă într-una şi mai proastă.
Legume verzi cu frunze
Legumele vrezi cu frunze devin periculoase când sunt puse la cuptorul cu microunde. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Colorado, acestea pot produce scântei care duc la deteriorarea aparatului.