Consumatorii din Europa aruncă peste 4 kg de alimente lunar. Ce se recomandă pentru reducerea risipei alimentelor
Consumatorii invocă lipsa timpului şi stilul de viaţă agitat. Totuşi, acelaşi studiu relevă faptul că 90% dintre aceştia se arată preocupaţi de cantitatea de hrană pe care o irosesc, scrie CSID.
Consumatorii care au copii au un motiv suplimentar pentru limitarea risipei de alimente: 84% au declarat că este foarte important să transmită copiilor importanţa unui stil de viaţă sustenabil (81%), să devină responsabili cu banii (63%) şi să protejeze mediul înconjurător (55%).
Conform datelor ONU, în fiecare zi producem suficient pentru a hrăni 12 miliarde de oameni şi, totuşi, o treime dintre alimente este risipită. Aproape 1 miliard de oameni suferă de subnutriţie, în timp ce 30 – 50% din cantitatea totală de alimente aruncate provine chiar din bucătăriile noastre.
Platforma globală respectfood.com include informaţii şi sfaturi despre adoptarea unui stil de viaţă sustenabil, dar şi reţete de preparate culinare ce ajută consumatorii să reducă risipa de hrană.