Cu toate astea, pe primul plan rămâne alimentaţia. Dacă vreţi să slăbiţi, nu optaţi mai întâi pentru un abonament la sală. Evaluaţi cauzele care au dus la creşterea în greutate, la dezechilibru şi faceţi un plan. Acesta trebuie să unească motivaţia, emoţia, alimentaţia, mişcarea, stresul şi integrarea în grupul social corect.
Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie, explică pentru CSID care sunt regulile pe care trebuie să respectăm dacă ne dorim un trup armonios şi o sănătate de fier.
Nu se ţin diete după metode din auzite sau din surse necertificate de un specialist
Un program de scădere în greutate implică o colaboare strânsă medic-pacient, crearea de comun acord a unor obiective realiste, care să ţintească timpul şi numărul dorit de kilograme, care trebuie adaptat vârstei, sexului şi profilului medical al pacientului.
De multe ori, pacienţii obezi au aşteptări nerealiste. Îşi doresc un tratament minune care să îi scape de kilogramele în plus, dar cel mai important e să înţelegem cât contează să slăbim sănătos. De aceea, pilulele, ierburile, ceaiurile, intervenţiile chirurgicale nu au mare succes, asta dacă nu sunt însoţite şi de o terapie care să fie centrată pe cauza care a dus la acel dezechilibru major. Nu ne referim aici la chirurgia bariatrică, utilă pacienţilor cu obezitate morbidă.
Cereţi sfatul unui specialist atunci când doriţi să scădeţi în greutate, deoarece puteţi să vă agravaţi unele afecţiuni sau dezvolta unele noi. Au apărut în ultima perioadă o serie de mituri cu privire la regimurile de scădere în greutate. De aceea, cred că e important să facem câteva precizări.
Citeşte continuarea pe CSID.