Home » D:News » Cum poţi avea o digestie uşoară?

Cum poţi avea o digestie uşoară?

Cum poţi avea o digestie uşoară?
Publicat: 16.10.2017
Digestia este procesul prin care organismul distruge alimentele în particule mai mici pentru a fi absorbite în sânge. Digestia completă a alimentelor durează între 24 şi 72 de ore şi depinde de mai mulţi factori, inclusiv tipul de mâncare consumat şi prezenţa problemelor digestive.
Cât durează digestia alimentelor?
 
În general, organismul digeră alimentele în decurs de 24 până la 72 de ore. După ce ajunge în stomac, mâncarea se amestecă cu acidul gastric.
 
Urmează apoi intestinul subţire, unde resturile alimentare sunt expuse sucurilor digestive, bila şi enzimele din pancreas şi ficat. În medie, mâncarea trece de la stomac şi intestinul subţire în intestinul gros în 6-8 ore.
 
Cu toate acestea, acest proces depinde de anumiţi factori:
 
Cantitatea şi tipul de alimente consumate: Produsele bogate în proteine ​​şi alimentele grase, cum ar fi carnea şi peştele, sunt digerate mai greu decât alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele şi legumele. Dulciurile, cum ar fi bomboanele, biscuiţii şi produsele de patiserie, sunt mistuite într-un mod rapid.
 
Gen: Un studiu din anii 1980 relevă că în monoterapie timpul de tranzit prin intestinul gros a fost de 47 de ore pentru femei şi de doar 33 de ore pentru bărbaţi.
 
Problemele digestive: Boala Crohn şi sindromul intestinului iritabil sunt câteva dintre afecţiunile care pot încetini digestia.
 
Alimentele ajunse în intestinul gros pot rămâne acolo mai mult de 12 ore, deoarece suferă o mutare ulterioară.
 
Pentru a te bucura de un sistem digestiv sănătos şi pentru a preveni scaunele moi, încearcă următoarele:
 
Alege o dietă echilibrată
 
Alimentele care sunt surse de fibre, merele, legume şi cereale integrale, pot ajuta digestia. Mâncărurile bogate în fibre, inclusiv fructele, legumele şi boabele integrale, contribuie la mutarea alimentelor prin sistemul digestiv. De asemenea, ele ajută la prevenirea constipaţiei, a bacteriilor intestinale şi la scăderea în greutate.
 
CIteşte continuarea în CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase