Hugh Heffner a murit miercuri, la 91 de ani. Imperiul pe care l-a construit, imperiul Playboy, a fost mult mai întins decât Imperiul Roman, cele ale lui Alexandru Macedon, Ginghis Han, Timur Lenk sau Imperiul Otoman. În perioada sa de glorie, revista Playboy cucerise şase din cele şapte continente.
În România, cea mai în măsură persoană care îl poate evoca pe Hugh Heffner este scriitorul Dan-Silviu Boerescu, primul redactor-şef al Playboy România.
Dan-Silviu Boerescu: „Ediţia română a revistei Playboy a apărut în 1999. Ani de zile visasem la Playboy, pentru că la începutul anilor ʼ90 mi-a adus cineva o antologie de proză Playboy. Mereu am vrut să o scot în România, am şi făcut-o în 2000. Dincolo de nuduri, Playboy a găzduit literatură de cea mai bună calitate semnată de Arthur C. Clarke, Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Margaret Atwood, Saul Bellow, Chuck Palahniuk, Haruki Murakami şi mulţi alţii, de acelaşi calibru.
Hugh Heffner este, uite că trebuie să spun a fost, una dintre personalităţile care a marcat secolul XX. A fost unul dintre oamenii aceia rari care construiesc lumea, nu doar o locuiesc. Pe Heffner l-am cunoscut în anul 2000, la un party dat de el. A vrut să-i cunoască pe şefii ediţiilor internaţionale, ne-au dat nişte steguleţe şi a apărut Hef, s-a pus între noi, a zis «Hi!», s-a făcut o poză, apoi a dat mâna cu fiecare şi asta a fost tot.