Mai mult decât atât, aceştia precizează că metoda este un simplu mit urban care face mai mult rău decât bine. Din cauza faptului că sarea (în mod special) absoarbe apa, carnea va ieşi prea tare, pentru că este deshidratată, în loc să iasă friptura ideală suculentă, scrie The Independent.
Aceştia recomandă ungerea cărnii cu ulei de floarea soarelui sau alt ulei (alimentar!) la dispoziţie pentru a rumeni carnea.
Aceeaşi teorie se aplică şi în cazul marinării, unde sarea deshidratează şi face ca mâncarea să devină greu de mestecat.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Preferi friptura ”în sânge”? Sucul roşiatic al fripturii nu este ceea ce se crede
Friptura şi evoluţia: oare gătitul ne-a făcut oameni?
De ce merge excelent friptura cu un pahar de vin roşu?
Metoda prin care poţi găti cea mai sănătoasă friptură la grătar