Home » D:News » Medicii au descoperit o piatră de mărimea unui ou de struţ în vezica unui bărbat

Medicii au descoperit o piatră de mărimea unui ou de struţ în vezica unui bărbat

Publicat: 11.09.2017
Unui bărbat de 64 de ani din Statele Unite ale Americii i-a fost îndepărtată chirurgical, din vezica urinară, o piatră de mărimea unui ou de struţ.

Bărbatul a suferit dureri puternice în zona stângă a abdomenului şi a declarat că a avut dificultăţi în timpul urinării, informează Science Alert. 

Tomografiile computerizate au dovedit existenţa a două pietre în vezica urinară a bărbatului. Piatra cu dimensiuni reduse a fost descoperită în uretra ce conectează rinichiul stâng de vezică, iar a doua piatră cu o dimensiune gigantă a fost descoperită în vezică. 

Piatra are o mărime de 12 pe 9,5 centimetri şi cântăreşte 770 de grame. Pietrele din vezică sunt generate de inflamarea organului.  Această afecţiune are loc atunci când organismul este deshidratat sau urina este prea concentrată, astfel în vezică se formează cristale care în timp produc apariţia pietrelor. 

Sursa: The New England Journal of Medicine

Desigur, majoritatea oamenilor nu dezvoltă pietre atât de masive, cazul de faţă fiind unul special. Timp de 10 ani, bărbatul a suferit de o formă de cancer agresivă în urma căreia vezica i-a fost îndepărtată şi reconstruită cu ajutorul unei bucăţi din intestin. Acest tip de vezică este deseori susceptibilă la formarea pietrelor. În timp, medicii au descoperit că boala poate debuta fără apariţia simptomelor, astfel poate ajunge la dimensiuni impresionante. 

Conform Guinness World Records, cea mai mare piatră din vezică a fost îndepărtată din corpul unui bărbat de 62 de ani. Piatra avea 17,9 pe 12,7 centimetri şi cântărea 1,9 kilograme. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase