Home » D:News » Apariţia cariilor la copii poate fi prevenită cu ajutorul metodei de sigilare a dinţilor

Apariţia cariilor la copii poate fi prevenită cu ajutorul metodei de sigilare a dinţilor

Apariţia cariilor la copii poate fi prevenită cu ajutorul metodei de sigilare a dinţilor
Publicat: 31.08.2017
Majoritatea oamenilor, dacă nu chiar toţi, au trecut prin momentul în care trebuie să se lupte cu această afecţiune dentară atât de neplăcută, care, netratată provoacă dureri sau chiar duce la pierderea unuia sau a mai multor dinţi.

 Din grijă şi dragoste pentru copiii noştri, încercăm să căutăm de fiecare dată cele mai bune variante pentru sănătatea şi fericirea celui mic, variante care să aibă un succes garantat şi care să le facă o viaţă cât mai uşoară şi mai lipsită de probleme în viitor.
De ce se foloseşte sigilarea dinţilor?

„Indiferent că avem grijă de igiena dentară a copiiilor sau că avem grijă de alimentele pe care le consumă şi implicit îi ducem la controale costant, există anumite soluţii care îi oferă acestuia o siguranţă mai mare pentru viitor, astfel că, sigilarea dinţilor reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor!” ne spune medicul stomatolog Ionut Leahu.

Sigilarea şanţurilor şi a fosetelor este o procedură care se realizează cu scopul de a preveni apariţia şi dezvoltarea cariilor, astfel că, la sfârşitul acestei proceduri, cel mic va avea 8 molari sigilaţi.

“Faţă de suprafeţele uşor accesibile ale dintelui, cea vestibulară permite acumularea resturilor alimentare. Pentru că există anumite zone unde periuţa de dinţi nu are acces, astfel că posibilitatea apariţiei uneia sau a mai multor carii este foarte mare.

Citeşte condinuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase